• +3613208893
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A demokráciát nem elegendő eltűrni, mint a diktatúrát. A demokráciát működtetni kell.

Bihari Mihály

DÖK SZMSZ

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Tomori Pál Általános Iskola Diákönkormanyzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

Az oktatási törvény a nevelési – oktatási intézményekben folyó nevelő – oktató munka lényegének tekinti a tanulók demokratikus szellemben való nevelését.

A tanulókat, a tanulók közösségeit, a közösségek önkormányzatát jogkörökkel ruházza fel.

A Művelődési Miniszter13/1986/VIII.m.h. számú rendelete szabályozza az általános iskolai diákönkormányzat hatáskörét. Ennek értelmében iskolánkban olyan differenciált önkormányzati rendszer kialakítására törekszünk, amelynek legfőbb funkciója a közösség tevékenységrendszerének, a közösség viszonyainak a szervezése.

Az önkormányzat elsősorban pedagógiai feladatok szolgálatában áll, segítségével tanítjuk meg a gyermekeket ésszerűen közösségben élni és dolgozni.

Az önkormányzat célját, tartalmát, szervezeti formáját a nevelési célok szabják meg. A tanulók érdekeinek képviseletét a diákönkormányzat látja el.

A tanulónak joga, hogy a diákönkormányzathoz forduljon érdekképviseletért, mert a tanulók legfontosabb érdekképviseleti és érdekérvényesítési szervezete a diákönkormányzat.

A teljes DÖK SZMSZ dokumentáció a gombra kattintva letölthető:


© 2024 Budapest XIII. Kerületi Tomori Pál Általános Iskola.