• +3613208893
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

DÖK - ISKOLÁNK DIÁKÖNKORMÁNYZATA

Diákszervezet kabalája - JANCSIKA

Tomori Pál Általános Iskola - Jancsika
Természetesen egy diákszervezet, ami a diákokkal a diákokért működik, nem létezhet kabala nélkül sem. A mi kabalánk a Jancsika névre keresztelt mosolygó kisiskolás. Jókedvű Jancsikánk több helyről visszaköszön ránk iskolánk falain belül, a faliújságról, a plakátokról, az egyenpólónkról és a szervezetünk számára elkészített egyedi piros, sárga, zöld zászlóról is.

A DÖK JÓ, ÉS EGYRE JOBB!

„ A demokráciát nem elegendő eltűrni, mint a diktatúrát. A demokráciát működtetni kell.” (Bihari Mihály)

Iskolánk Diákönkormányzata

elsősorban a pedagógiai feladatok szolgálatában áll, segítségével tanítjuk meg a gyermekeket ésszerűen közösségben élni és dolgozni. Ezért a célunk nem más mint, hogy a gyermek felismerhesse képességeit, s felépítse önmagát, miközben megismeri jogait és megtanulja képviselni és érvényesíteni érdekeit. Mi is lehetne ennél fontosabb?
Diákönkormányzatunk jelmondata (A Dök jó, és egyre jobb!) arra utal, hogy a szervezet életében aktívan és lelkesen tevékenykedő diákok teljesítménye ismert és elismert és saját elvárásaik szerint még fokozható.
Hogy tartalommal is megtöltsük ezt a vidám, optimista kicsengésű „csatakiáltást” három kulcsfogalmat csatoltunk jelmondatunkhoz:

BARÁTSÁG

BIZALOM

BIZTONSÁG

A mi diáktanácsunk

havonta egyszer ülésezik az alagsorban található GŐZ-KLUB névre keresztelt DÖK-helyiségben. Ebből a helységből sugározza műsorát az iskolarádió és itt tartjuk összejöveteleinket is.

A közösségépítés szakaszaiban mi magunk festjük, rendezzük, dekoráljuk klubunkat és törekszünk a folyamatos megújításra azért, hogy mindenki megáénak érezhesse.

DÖK - aktuális program
© 2023 Budapest XIII. Kerületi Tomori Pál Általános Iskola.